Centogene – institut za genetske analize i rijetke nasljedne bolesti

CENTOGENE je jedna od najvećih genetičkih, biotehnoloških kompanija u svijetu, lider na evropskom tržištu i jedan od globalnih lidera u genetčkim dijagnostičkim analizama nasljednih rijetkih bolesti. Transformišući genetske podatke u medicinska rješenja, kompanija je fokusirana na širenje svijesti pacijenata o svim mogućnostima prevencije, lakšeg i preciznijeg liječenja koje genetske analize omogućavaju.

CENTOGENE obezbjeđuje kompletan spektar savremenih metoda i tehnologija genetskih analiza, konstantno se bavi istraživanjima i razvojem novih analiza u oblasti ljudske genetike.
Genetske Analize

Kako je CENTOGENE nastao?

CENTOGENE je osnovan 2006. godine kao vizija njenog osnivača Dr Arndt Rolfs-a, neurologa sa velikim kliničkim iskustvom u oblasti rijetkih nasljednih bolesti, pretvarajući naučne, kliničke i genetičke podatke u medicinska rješenja i odluke od neprocjenjive vrijednosti za pacijente.

Vizija je bila bazirana na činjenici da je od 7000 identifikovanih rijetkih bolesti čak 80% (5600) ima genetsko porijeklo. Od ovih nasljednjih bolesti jedva oko 4% ima odobren FDA (Administracija za hranu iljekove) tretman.

Kako je obično potrebno 7 godina u prosjeku da se dijagnostifikuje rijetka bolest, tako je značajna nezadovoljena globalna potreba za visokokvalitetnim genetskim informacijama u mislu ranog otkrivanja, efikasnog tretmana pacijenata, i razvojem ljekova za rijetke bolesti.
Genetske Analize
CENTOGENE baza podataka, za koju vjerujemo da je najveća svjetska baza podataka za genetske informacije u oblasti rijetkih bolesti, je osnova i glavni adut u ostvarivanju početne vizije Dr Rolfsa. Baza kombinuje svjetske kliničke i epidemiološke podatke, detaljan pristup fenotipskim, genotipskim, proteomskim i metaboličkim podacima u cilju razvoja novih tretmana i terapija.

CENTOGENE se vode vjerovanjem da samo detaljno globalno razumijevanje genetske biti i kliničkog fenotipa rijetkih nasljednih bolesti će otključati da targetiramo rijetke bolesti i obezbijedimo kritično znanje koje će voditi i olakšati sve faze u razvoju ljekova i terapija.

Sjedište CENTOGENE komapanije nalazi se u Rostoku (Njemačka) a ekspoziture ima i u Berlinu, Bostonu(SAD), Beču, Dubajiju i Nju Delhiju.

U CENTOGENE-u radi preko 450 profesionalaca iz preko 50 država, u oblasti genetike, bioinformatike, IT, proteomike, matabolike itd... Na institutu se godišnje obrađuje preko 150 hiljada uzoraka iz 120 zemalja svijeta.
Genetske Analize
Detaljnije se o kompletnoj kompaniji možete informisati na centogene.com.
Genetske Analize

Prof. dr Olivera Miljanović

Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1985. godine. Specijalistički ispit iz pedijatrije položila  marta. 1993. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu kao i užu specijalizaciju iz kliničke genetike 2006. godine. Doktorsku disertaciju pod naslovom ”Povezanost polimorfizama gena za citokine i lokalnog imunskog odgovora u djece sklone akutnom otitisu media” odbranila je 2010. godine.

Od početka karijere radi u KCCG a takođe je i profesor na Medicinskom fakultetu u Podgorici.

U cilju profesionalnog i naučnog usavršavanja pohađala je brojne međunarodne škole i bila na stručnim usavršavanjima u inostranstvu, među kojima se izdvajaju škole: TIORCAS projekta “Tehnike molekularne genetike u analizi patogenih mutacija kod genetskih bolesti” Univerziteta Campobasso Emergency care in pediatrics, Američko-Austrijske fondacije i Dječje univerzitetske bolnice iz Filadelfije, Salzburg Recent advances in human genetics itd.
Kompletnu biografiju možete pročitati na linku.

Postavite pitanje:

Poruka je poslata. Hvala.
Nešto nije bilo uredu. Molimo Vas, pokušajte ponovo za nekoliko minuta.

Meni

Vrste Testova

CentoGene

O nama

Kontakt

Pretraga

2020 Marketing u praksi za Genetske Analize. All rights reserved Privacy Policy Return Policy and Terms of use