CENTOGENE na prestižnom 3. kongresu dječije pedijatrije sa međunarodnim učešćem

Piše: Dr Mirela Duborija
Kompanija Centogene, svjetski lider i inovator na polju genetskih analiza, učestvovala je na jednoj od najuglednijih konferencija u oblasti pedijatrije, 3. kongresu dječije pedijatrije, koji je održan u hotelu Splendid u Bečićima, predstavljajući inovacije kada je riječ o analizama iz oblasti sekvencioniranja cijelog egzoma i genoma (WES, WGS). Ovaj događaj je okupio istaknute stručnjake iz cijelog regiona, pružajući platformu za dijeljenje znanja i promovisanje najnovijih dostignuća u medicinskom sektoru.
Kompanija Centogene je održala zapaženo predavanje  pružajući učesnicima uvid u svoje najsavremenije metode i tehnologije i posebno Centogenovu bazu podataka koja sadrži preko 700 hiljada uzoraka, jedina takve vrste u svijetu. Predstavljene su inovativne genetske analize uz čiju pomoć  se otkrivaju rijetke genetske bolesti širom svijeta. Učesnici su imali priliku čuti o WES sekvencioniranju cijelog genoma koji vrijeme potrebno za otkrivanje rijetkih bolesti iz godina pretvara u dane.

Kompanija Centogene je demonstrirala kako naši paneli mogu poboljšati preciznost dijagnostike i uštedjeti dragocjeno vrijeme prilikom postavljanja ispravne terapije pacijentima. Uz pomoć naših panela otvaramo vrata ka novim mogućnostima doktorima i medicinskom osoblju, omogućavajući im brže i preciznije donošenje odluka o zdravlju pacijenata, a pacijentima štedimo dragocjeno vrijeme i novac u slučaju da se odluče na otkrivanje dijagnoze konvencionalnim metodama
Osim predavanja, Centogene je takođe imao izložbeni prostor na konferenciji gdje su prisutni imali priliku detaljnije se upoznati s našim portfoliom genetskih analiza. Stručni tim kompanije (dr Mirela Duborija i dr Tanya Slavova) bio je dostupan za razgovore i pružanje svih neophodnih informacija.

Na kongresu je akcenat stavljen na specijalizovane panele koji su kreirani specijalno za naše najmladje pacijente:

CentoGenome - Whole genome sequencing
NGS Panels Pediatric Neurology
Cento ICU - Because life begins today
CentoMetabolic MOx - More answers today - more options tomorrow
CentoXome - Turning years into days


Riječ ljekara

Ovo je naš blog. Ovdje možete pročitati šta doktori misle i preporučuju vezano za genetske analize.

Dr Mirela Duborija

CENTOGENE na prestižnom 3. kongresu dječije pedijatrije sa međunarodnim učešćem

Heading

Dr Mirela Duborija

Genetsko otkrivanje metaboličkih poremećaja - Što više odgovora danas, to više opcija sjutra

Heading

Genetske Analize
Dr Mirela Duborija

Genetsko savjetovanje kao podrška pri planiranju porodice

Heading

Cento Nipt Genetske Analize
dr Mirela Duborija

Kakve sve testove možemo raditi u trudnoći?

Heading

Kada i zašto
Dr Vladimir Vučeljić

Kada i zašto treba uraditi detekciju nasljednog karcinoma dojke?

Heading

centoxome genetske analize
Dr Mirela Duborija

Kad se godine pretvore u dane - sekvenciranje cijelog egzoma WES

Heading

Prof. dr Olivera Miljanović

Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 1985. godine. Specijalistički ispit iz pedijatrije položila  marta. 1993. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu kao i užu specijalizaciju iz kliničke genetike 2006. godine. Doktorsku disertaciju pod naslovom ”Povezanost polimorfizama gena za citokine i lokalnog imunskog odgovora u djece sklone akutnom otitisu media” odbranila je 2010. godine.

Od početka karijere radi u KCCG a takođe je i profesor na Medicinskom fakultetu u Podgorici.

U cilju profesionalnog i naučnog usavršavanja pohađala je brojne međunarodne škole i bila na stručnim usavršavanjima u inostranstvu, među kojima se izdvajaju škole: TIORCAS projekta “Tehnike molekularne genetike u analizi patogenih mutacija kod genetskih bolesti” Univerziteta Campobasso Emergency care in pediatrics, Američko-Austrijske fondacije i Dječje univerzitetske bolnice iz Filadelfije, Salzburg Recent advances in human genetics itd.
Kompletnu biografiju možete pročitati na linku.

Postavite pitanje:

Poruka je poslata. Hvala.
Nešto nije bilo uredu. Molimo Vas, pokušajte ponovo za nekoliko minuta.

Meni

Vrste Testova

CentoGene

O nama

Kontakt

Pretraga

2020 Marketing u praksi za Genetske Analize. All rights reserved Privacy Policy Return Policy and Terms of use